Hvis du ønsker deg en vedfyrt bakerovn , grue på kjøkkenet , en steinovn , en vedfyrt pizzaovn, peis på kjøkkenet eller en rentbrennende vedovn og er glad i steinbakt pizza eller brød, da kan en Finsk Masseovn være interessant for deg.

Har du spørsmål om bygging av min masseovn så ta gjerne kontakt på epost: terthda@online.no

lørdag 29. september 2012

Baking i Masseovnen

I dag har vi bakt både pizza og brød i bakerovnen. Pizza har vi prøvd mange ganger, men brød har vi bare bakt en gang før og da brukte vi former, så det gjelder liksom ikke.
 
Før bakingen starter og mens deigene settes så fyres det opp. God fyr i ovnen. Flammene slår oppgjennom bakerovnen.
 
Mange gode gasser som forbrennes her!
 
 En av de to pizzaene. Kunne ha vært litt større, men der får bli når vi får litt mer erfaring med å "kaste" den inn i ovnen. Bruker godt med mel på bakespaden slik at pizzaen ikke fester seg på treplata.
 Brødene ferdig hevet. Litt utfordrene å time hevetiden slik at den matcher riktig ovnstemperatur. Det ble nok litt snaut med hevetid, men nå går de i ovnen!
 Vi er så heldige at min far ( gammel sløydlærer) lager bakespader på bestilling.
 Bakermestereren i aksjon.
 Den første pizzaener snart klar!
 Brødene blir fine, men hvor har det blitt av frøene på toppen tro?
Det ble bare to brød denne gangen, men neste gang blir det nok fler. 6 stk er det nok plass til uten problemer.
 Klart for servering av kveldskosen.
 Brødet ble bra det også, men neste gang skal vi heve det litt lengre og sette de i ovnen på litt høyere temperatur.
 Frokosten er servert med vårt første steinbakte brød!

1 kommentar:

  1. Hei! Jeg ble veldig imponert over ovnen du har laget! Er det muligheter for at du kan Være behjelpelig med med tips til hvor jeg kan anskaffe meg de forskjellige bestanddelene? Epos konto er.: Harley.eriksen@gmail.com.

    Mva
    Harley Eriksen, Grimstad

    SvarSlett