Hvis du ønsker deg en vedfyrt bakerovn , grue på kjøkkenet , en steinovn , en vedfyrt pizzaovn, peis på kjøkkenet eller en rentbrennende vedovn og er glad i steinbakt pizza eller brød, da kan en Finsk Masseovn være interessant for deg.

Har du spørsmål om bygging av min masseovn så ta gjerne kontakt på epost: terthda@online.no

lørdag 29. oktober 2011

Skifte 3-9, bakerovnshøyde nådd!

Da er kjernen og "støtteklossen" ferdig opp til bakerovnshøyde. Må nok bygge "stillas", for nå begynner det å bli høyt og de tyngste elementene gjenstår.



Ganske fornøyd med toppen. Oppå her skal bakerovnen få sin plass.


Armeringsjernene er festet i element nr 9 og første skift på 3-skiftsblokken er lagt. Dette skiftet rekker akurat opp til armeringsjernene. Jernene blir da liggende i mørtelfugen under neste skift.





Her er det boret 4 hull ( 10 mm) i element nr 9, ca 55 mm dype. Merker for hullene er målt ut slik at armeringsjernene kommer i "fugen" mellom skift 2 og 3 i 3-skiftsblokken. En liten utfordring å få hullene i nøyaktig 90 graders vinkel på element nr 9.
Har merket av ca 50 mm av armeringsjernene og merket med teip. Smerglet av det meste av "kammene" på jerna slik at de gikk litt trangt inn i hullene. Viktig at de blir akkruat passe tykke slik at jernene sitter godt, men ikke så tykke at de sprenger elementet i stykker.






1 kommentar:

  1. Hei. Har fått bygd ovn selv og søker likesinnede. Kom gjerne på Facebook, Masseovn Norge

    SvarSlett